Kárándy József Sportkönyvtár

Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület 1996. december 16-án, Szombathelyen alakult azzal a céllal, hogy az alapítás évében 100 éves olimpiai mozgalom hagyományait ápolja, népszerűsítse, a couberteni eszmét széles körben terjessze. A névfelvétellel a magyar sport hőskora kiemelkedő allround sportemberének kíván méltó emléket állítani.

A Sportkönyvtár átadó ünnepsége 2009. május 7-én Szekeres Pál olimpiai bajnok vívó részvételével történt. (Képek a rendezvényről – Szakály Ferenc és Cseh Gábor képei)

Az egyesület több mint 1000 kötet könyvet, folyóiratot, videót és DVD-t tartalmazó könyvtára az olimpiai baráti kör elhunyt titkáráról, Kárándy Józsefről nyerte elnevezését.

Kárándy József a sporttal már gyerekkorában örök barátságot kötött. Többek között részt vett a Zala megyei sakk csapatbajnokságban és később hosszú évekig lelkes amatőrként tekézett. Szombathelyre kerülvén levelezőn szerzett közgazdász diplomát, majd megalakulása óta az APEH Vas Megyei Igazgatóságán, mint osztályvezető dolgozott. 1985 óta rendszeresen szerepelt szellemi sportvetélkedőkön.
1996 decemberében az alakuló egyesület titkára lett.

Könyvtár állománya:

  • 1163 kötet könyv
  • 20 féle folyóirat
  • 18 db videó
  • 63 db DVD

(Frissítve: 2015.03.17.)

Könyvtár használata:

A Nyme SEK Könyvtárának beiratkozott olvasói helyben használattal, a HZOHE tagsági igazolvánnyal rendelkezői a könyvállományt kölcsönzéssel, a folyóirat állományt helyben használattal vehetik igénybe.

Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

Az egyesület gondozásában eddig négy könyv jelent meg:

– 1998-ban dr. Hencsei Pál tagtárs “Olimpiai érdekességek” című könyve
– 2001 karácsonyán “Vasi olimpikonok” címmel jelent meg ötven vasi olimpiai résztvevő életútját feldolgozó kiadvány
– az athéni olimpia után Hencsei Pál átdolgozta és kiegészítette korábbi művét “Ötkarikás érdekességek” címmel
– a németországi labdarúgó világbajnokság előtt pedig Gál László “Kis vb-történet” című kötete, számos kuriózummal kedvet csinálva a futball legnagyobb fesztiváljához.

Accessibility Toolbar

Honlapunk megfelelő működéséhez cookie-kat használunk.

Cookie információk