Szakdolgozatok elektronikus szolgáltatása

Szakdolgozatok elektronikus szolgáltatása

A főiskola könyvtára 2003-tól elektronikus (CD-ROM) formában kéri a hallgatói és oktatói (PHD) dolgozatokat. A MS Office programok által készített szakdolgozatokat a könyvtár olvasói gépein (csak Intranetes környezetben), teljeskörű másolásvédelemmel ellátva szolgáltatjuk. Nincs lehetőség másolásra, képernyőmásolásra, nyomtatásra – csak és kizárólagosan a helybenolvasásra.

Az ALEPH könyvtári katalógusban visszakereshetők a szakdolgozatok legfontosabb adatai (szerző, cím, konzulens, év, tárgyszó). Ezek után az intraneten a szakdolgozatok egy böngésző típusú felületen megkeresve helyben olvashatók. A szakdolgozatok kezelését biztosító adatbázis program teljesszöveges visszakeresést is lehetővé tesz.

Az adatbázis 2003-tól tartalmazza a hallgatók által leadott dolgozatokat. Amennyiben az adott név alatt nem található meg a dolgozat ebben az esetben a leadott CD-ROM olvashatatlan volt vagy nem a MS Office programmal készült a szakdolgozat. (pl. számítógépes program).

Intranetes elérés: http://library

A szakdolgozatok nyilvánosságáról szóló rektori konferencia ajánlása

Kedves Olvasóink!

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel bevezetett új védelmi intézkedések értelmében könyvtárunk 2020. november 11-től zárva tart.

Dokumentumot kölcsönözni csak előzetes, elektronikus úton történő egyeztetés után és előre megbeszélt átvételi időponttal lehetséges.

A dokumentumok visszahozatala a "C" épületi bejáratnál található dobozban való elhelyezéssel, illetve postai visszaküldéssel lehetséges.

A kapcsolattartás kizárólag telefonon (94/519-636)  vagy elektronikus úton (kolcsonzo@sek.elte.hu és http://sekkonyvtar.elte.hu/irj-nekunk/) történhet.

A zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számítunk fel.

Megértésüket köszönjük.

ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár