Európai Dokumentációs Központ

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT
EURÓPAI DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONTJA ÉS INTEGRÁCIÓS SZAKKÖNYVTÁRA

A könyvár szolgáltatásai 2012. szeptember 3-tól az Idegennyelvi Könyvtár-ban vehetők igénybe

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Európai Dokumentációs Központja az egyetem keretében folyó integrációs képzés, valamint tudományos kutatás háttérintézményeként működik 1997-től. E fő feladat kiegészül a széles nagyközönség információs igényeinek kielégítésével is, hiszen az Európai Unió működésével és bővítésével kapcsolatos kérdések mindennaposak mind az oktatásban, mind a hétköznapi élet bármely területén. Egyre többeket foglalkoztat az Unió működése, egyre többen szeretnék megérteni a kapcsolódó szervezetek, intézmények tevékenységét. Ezeknek az ismereteknek a közvetítésére hivatottak az Európai Dokumentációs Központok.

Keresés a katalógusban
Az EDK katalógusa a http://hat.sek.nyme.hu címen a katalógusba belépve adatbázisválasztással az Európai Dokumentációs Központ (EDK) adatbázisa menüpontra kattintva érhető el, ahol a használóknak lehetősége van keresni az EDK01 ALEPH nyilvános online katalógusában.

Közvetlen elérés: Katalógus

Az EDK weblapja

 

Információk:

A PTE ÁJK Európa Központ gondozásában elindult a
Pécs Journal of International and European Law
 (PJIEL) elnevezésű angol
nyelvű elektronikus szakfolyóirat. A PJIEL nemzetközi joggal és az Európai Unió
jogával foglalkozik, ingyenesen elérhető formában, nemzetközi összetételű
szerkesztőbizottsággal, anonim lektorálással.

A folyóirat első száma már elérhető a http://ceere.eu/pjiel/ webcímen.

EU Letéti Gyűjtemény az Országgyűlési Könyvtárban – Online EU – információk: Az Online szakirodalmi útmutató célja az online úton elérhető uniós információk elérésének könnyebbé tétele. Tartalma: Európai Unió; E-dokumentumok; Adatbázisok

Az Európai Dokumentációs Központok munkáját koordináló honlap: http://edk.lib.pte.hu/ – belépés jelszóhoz kötötten

 

Részletes ismertető az EDK-ról (PDF)

 

Európai Dokumentációs Központ egy olyan Uniós könyvtár, amely a nyilvánosságot érintő uniós témákkal foglalkozik helyi és regionális szinten, elősegíti az uniós kérdésekről folytatott párbeszédet, és együttműködik egyéb uniós vagy helyi információs hálózatokkal és kapcsolattartó pontokkal.

Az Európai Dokumentációs Központok hozzájárulnak az Európai Bizottság Európai Unióval kapcsolatos kommunikációjához. Céljuk, hogy javítsák a polgárokkal, különösen a tudományos közösség tagjaival folytatott kommunikációt helyi és regionális szinten, továbbá hogy következetes tájékoztatást nyújtsanak az EU-ról és a Bizottság politikai prioritásairól. Az Európai Dokumentációs Központok a legtöbb esetben egyetemi könyvtárak keretein belül működnek, amelynek során a könyvtár munkatársai segíti az oktatókat és diákokat az Európai Uniós témákban eligazodni, és megismertetik az egyetem közösségét az EU által létrehozott információs tartalmakkal (jogszabályok, rendeletek, tanulmányok, kiadványok, statisztikák, oktatási anyagok stb.).

A szombathelyi EDK 1997-től áll az Európai Unió után érdeklődő hallgatók és oktatók rendelkezésére.

Kapcsolattartás: Bognárné dr. Lovász Katalin, adjunktus bognarne.lovasz.katalin@sek.elte.hu

 

Korábbi események

 

EU délután a Könyvtárban

 

EU és ÉN fotó pályázat

 

Accessibility Toolbar

Honlapunk megfelelő működéséhez cookie-kat használunk.

Cookie információk