Európai Dokumentációs Központ

Európai Dokumentációs Központ egy olyan Uniós könyvtár, amely a nyilvánosságot érintő uniós témákkal foglalkozik helyi és regionális szinten, elősegíti az uniós kérdésekről folytatott párbeszédet, és együttműködik egyéb uniós vagy helyi információs hálózatokkal és kapcsolattartó pontokkal.

Az Európai Dokumentációs Központok hozzájárulnak az Európai Bizottság Európai Unióval kapcsolatos kommunikációjához. Céljuk, hogy javítsák a polgárokkal, különösen a tudományos közösség tagjaival folytatott kommunikációt helyi és regionális szinten, továbbá hogy következetes tájékoztatást nyújtsanak az EU-ról és a Bizottság politikai prioritásairól. Az Európai Dokumentációs Központok a legtöbb esetben egyetemi könyvtárak keretein belül működnek, amelynek során a könyvtár munkatársai segíti az oktatókat és diákokat az Európai Uniós témákban eligazodni, és megismertetik az egyetem közösségét az EU által létrehozott információs tartalmakkal (jogszabályok, rendeletek, tanulmányok, kiadványok, statisztikák, oktatási anyagok stb.).

A szombathelyi EDK 1997-től áll az Európai Unió után érdeklődő hallgatók és oktatók rendelkezésére.

Kapcsolattartás: Bognárné dr. Lovász Katalin, adjunktus bognarne.lovasz.katalin@sek.elte.hu

 

Korábbi események

 

EU délután a Könyvtárban


EU és ÉN fotó pályázat

Kedves Olvasóink!

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel bevezetett új védelmi intézkedések értelmében könyvtárunk 2020. november 11-től zárva tart.

Dokumentumot kölcsönözni csak előzetes, elektronikus úton történő egyeztetés után és előre megbeszélt átvételi időponttal lehetséges.

A dokumentumok visszahozatala a "C" épületi bejáratnál található dobozban való elhelyezéssel, illetve postai visszaküldéssel lehetséges.

A kapcsolattartás kizárólag telefonon (94/519-636)  vagy elektronikus úton (kolcsonzo@sek.elte.hu és http://sekkonyvtar.elte.hu/irj-nekunk/) történhet.

A zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számítunk fel.

Megértésüket köszönjük.

ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár