Felhívás – Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázat 2020

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2020-ban is meghirdeti Máskép(p) elnevezésű helytörténeti fotó- és filmpályázatát. A 2016-ban elindított pályázat kétévente kerül kiírásra, amelyen általános és középiskolás, valamint felsőoktatásban tanuló diákok indulhatnak.

Első alkalommal, 2016-ban Szombathelyt bemutató mozgóképeket, fényképeket vártunk, míg 2018-ban a pályázat kibővült: egész Vas megyéből érkeztek filmes, fotós alkotások. A diákok feladata az volt, hogy bemutassák közvetlen környezetüket, felhívják a figyelmet a változásokra, ezzel kapcsolatban esetlegesen negatív vagy pozitív véleményt fogalmazzanak meg. Elvárás volt az is, hogy a megszületett film vagy fotó tükrözze az alkotó egyéniségét. Kreatív, egyedi, speciális nézőpontú alkotásokat vártunk és ez nem lesz máskép(p) idén sem.

 

Felhívás – Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázat 2020.

 

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti – immár harmadik alkalommal – Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A megyében járva bizonyára ti is észrevettétek, hogy a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek; emléktáblákat, szobrokat avattak; számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak, tűnnek el. Várjuk pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, amelyet megfogalmazhatsz filmen, illetve fotón! A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen.

Készíthetsz fényképet dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, ahogy a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatokban teszik ezt a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Amennyiben a filmezés mellett döntesz, készíthetsz kisjátékfilmet, etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot.  Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat 2021. februárban a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be.

 

Beküldési határidő: 2020. december 11.

 

A felhívás, a pályázati feltételek és a nevezési lap megtalálható

a könyvtár honlapján (http://www.bdmk.hu/maskep)

és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/BerzsenyiDanielKonyvtar/)

 

A 2016-os és 2018-as pályázatokról, tárlatokról és díjazott alkotásokról bővebb információ található a http://www.bdmk.hu/maskep oldalon.

Köszönjük, hogy diákjaikat  tájékoztatják a könyvtári pályázatról. Csatoltuk a pályázat plakátját is, kérjük, lehetőség szerint tegyék ki iskolájukban. Köszönjük.

Bővebb információ kérhető Szalainé Bodor Edittől (94/513-534, bedit@bdmk.hu), a könyvtár igazgatóhelyettesétől, illetve Boros Ferenc (94/513-539, bferenc@bdmk.hu) könyvtárostól.

 

Tisztelettel, a Szervezők

You may also like...

Accessibility Toolbar

Honlapunk megfelelő működéséhez cookie-kat használunk.

Cookie információk